In prezent este greu de imaginat, ca acum 200 de ani, omenirea nici macar nu era constienta de o astfel de inventie utila, ca masina de spalat. Rufele erau spalate, frecate, clatite cu mainile. Sunteti de acord, aceasta este o munca foarte grea. Dar meseria de spalatoreasa a fost mereu relevanta si necesara, in ciuda faptului ca a fost o munca foarte grea si epuizanta. Spalarea era un proces foarte complicat: mai intai rufele erau fierte, apoi erau duse la rau pentru clatire. Nu se stia despre detergenti, astfel incat nisipul era folosit ca material abraziv. In acest mod, se spalau doar lenjeria de corp si de pat, precum si hainele pentru copii. Imbracamintea exterioara era periata cu atentie peste abur. Desi aceasta meserie a fost dintotdeauna profitabila, nu toti faceau fata acestei munci obositoare, iar umiditatea ridicata, schimbarile constante de temperatura, clatirea in apa rece ca ghiata, la toate acestea pot rezista doar cei mai puternici. Apropo, pana in prezent, in unele orase din India exista spalatorii stationare, unde hainele sunt spalate manual. Hainele spalate in acest fel au o durata de viata mai scurta, prin urmare inventia unei masini de spalat poate fi considerata o etapa normala.

Dar chiar inainte de a proiecta prima masina de spalat, oamenii au realizat ca pentru spalare trebuie sa se ajute mecanic. Astfel, marinarii isi fixau ferm hainele pe franghii si le trimiteau peste bord, unde, folosind valuri puternice acestea se curatau de mizerie. Dar din pacate, pe uscat o astfel de practica era imposibila. Pana au aparut constructii sub forma de butoi cu traversa pe osia verticala. Butoiul era umplut cu apa si sapun, cu rufe si apoi se rotea osia. Un astfel de design a devenit prototipul unei masini de spalat de tip activator, care a fost creata ulterior.


Masina de spalat - o privire in trecut

Pentru prima data masina de spalat a fost patentata la 7 iunie 1856 de catre un american pe nume Moore. Aceasta structura era un butoi pe roti, in interiorul caruia era fixat un cadru mobil vertical, cu zbat din lemn. Setul era compus din bile din lemn, plasate in interiorul butoiului cu rufe si ca rezultat al miscarii cadrului, asigura impactul mecanic necesar. Curand dupa aceea, astfel de masini de spalat au fost echipate cu unitati de abur, pentru excluderea controlului manual al spalarii.

De asemenea, mai devreme, in anul 1852, un alt american, James King, a inventat un dispozitiv care servea drept prototip al masinilor de spalat de tip tambur. Aceasta masina era compusa dintr-un tub si un cilindru perforat. Recipientul era umplu cu apa si sapun, inauntru erau puse rufele, iar tamburul era invartit manual.

De-a lungul anilor, dispozitivele de spalare au devenit din ce in ce mai bune, acestea au fost in mod constant imbunatatite si completate. In 1900, germanul Karl Mile, cunoscut drept producator al preselor de ulei, a prezentat lumii o versiune modificata a produsului sau adaptata pentru spalare. Cuva din lemn cu lame rotative sa dovedit a fi un design de succes pentru spalare. Masinile de spalat ale lui Karl Mile au fost produse in serie, iar in Germania astfel de dispozitive de spalare au fost foarte apreciate.

Dupa 10 ani, americanul Alva Fisher a patentat un alt dispozitiv pentru spalarea hainelor si a lenjeriei, care a devenit faimos si foarte popular sub numele de "spalatorie electrica". Deja in anii '30, aceste masini de spalat erau raspandite in intreaga lume, stimuland inventatorii pentru producerea unor modele competitive masinii Fischer.


Masinile de spalat moderne

In lumea moderna, multe corporatii si-au insusit productia masinilor de spalat. Dupa cum putem vedea, dispozitivele de tip activator au fost inlocuite de cele cu tambur, iar sistemele de control sunt atat de diverse, incat oricine isi va putea alege o optiune convenabila. Masinile de spalat actuale sunt capabile de a efectua practic intreg ciclul de spalare, fara a fi nevoie de interventia si de controlul uman.

Firmele Siemens, Bosch, Electrolux, Miele, Whiripool, Indesit, si altii, ofera consumatorului cele mai moderne modele ale produselor sale. In afara de functiile principale, masinile moderne de spalat sunt echipate cu un numar de senzori: cantare incorporate, protectie impotriva scurgerilor, controlul calitatii apei. Controlul inteligent complet va permite sa selectati modul optim de spalare, utilizarea cantitatii de detergent necesara in acest caz. Masinile de spalare automata au facut viata oamenilor mult mai usoara, pentru ca trebuie doar sa punem rufele in tambur, sa adaugam detergent pentru spalare, sa apasam cateva butoane si sa ne vedem linistiti de treburile noastre.

De asemenea, masinile moderne sunt caracterizate prin miscari delicate ale tamburului, datorita carora tesaturile nu isi pierd aspectul original pentru o perioada lunga de timp. Acum nu este nevoie sa spalati manual lenjeria delicata, acum puteti avea incredere in aceasta masina de spalat. Este suficient sa alegeti producatorul si modelul potrivit. Nu este un secret ca masinile de spalat moderne costa o multime de bani, dar, dupa cum stiti, zgarcitul plateste de doua ori. Iar o masina de inalta calitate pentru spalat rufe va va permite sa pastrati calitatea si aspectul atractiv al hainelor mai mult timp si va va scapa de achizitionarea unei masini de spalat noi pentru mai multi ani de acum incolo.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele