Masina de spalat a intrat in viata noastra de zi cu zi demult si sigur si aproape ca a luat cel mai important loc printre alte tipuri de aparate de uz casnic. Practic fiecare proprietar incepe dotarea casei prin achizitionarea unei masini de spalat. Si absolut toata lumea viseaza la o masina durabila, economica, la un design impecabil si de calitate.

Astfel dar, cea mai fiabila masina de spalat - este visul tuturor. Dar cum putem face ca acest vis sa devina realitate?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti pentru a rezolva aceasta problema este sa intelegeti: care dintre masinile de spalat sunt cele mai fiabile? Pentru a face acest lucru, va trebui sa analizam cele mai cunoscute oferte ale acestui segment de piata, feedbackul clientilor, sa luam in considerare propria experienta de viata si experienta practica a specialistilor, reparatorilor, a service-ului masinilor de spalat.

Vom incerca sa intelegem cateva aspecte ale problemei in alegerea corecta a masinii de spalat.

Firma- producatoare: evaluare comparativa

Alegerea producatorului masinii de spalat are aproape rolul principal pentru multi cumparatori. Si primul lucru care atrage atentia cumparatorului este firma de care apartine masina de spalat prezentata.

Informatiile despre producator vor ajuta, in stadiul initial, la formarea unor concluzii posibile despre calitatea produsului, durata de viata si complexitatea serviciului. Si in cele mai multe dintre cazuri se vor dovedi corecte.

O masina de spalat moderna este o unitate electronica si mecanica destul de complexa, prin urmare, este mai bine sa ai incredere in alegerea acelor producatori, care s-au recomandat deja prin fabricarea de aparate si echipamente electrice cu software.

Piata din Romania

Astazi pe piata sunt prezentate pe larg branduri de masini de spalat, nemtesti, italienesti, sud-coreene, americane si turcesti.

Printre masinile nemtesti - sunt masinile SIEMENS, BOSCH, AEG.

Printre cele italienesti - acestea sunt masinile ARDO, INDESIT, ZANUSSI.

Printre masinile de spalat automate americane - FRIGIDAIRE, WHIRLPOOL.

Printre modelele din Coreea de Sud se numara SAMSUNG, LG.

Printre cele turcesti: VESTEL, BEKO.

Au reusit sa castige popularitate si companiile europene: REESON, GORENJE, ASKO, ELECTROLUX.

E destul de dificil de a da un raspuns clar cu privire la ce firma de masini de spalat este mai buna. Practic fiecare are plusuri si minusuri. Si doar cumparatorul trebuie sa aleaga: ce poate accepta si ce categoric nu. A va orienta in alegerea unui model atat pentru nevoile personale, cat si in functie de posibilitatile materiale.

Avand un buget limitat pentru achizitionarea unei masini-automate in limitele a 250 - 300 de euro, va trebui sa optati pentru un model de nivelul bugetului.

Ca optiuni de buget, destul de acceptabile pot fi masinile de spalat ale firmelor ARISTON, SAMSUNG, LG, INDESIT, ARDO, BEKO si CANDY. Astfel de modele vor multumi proprietarii cu lucrul lor impecabil fara probleme timp de 4-5 ani.

Costurile accesibile ale acestor masini se datoreaza utilizarii unor materiale mai ieftine pentru fabricarea mecanismelor, software simplu, asamblare automata si forta de munca ieftina.

In aceasta categorie merita o atentie deosebita produsele companiilor coreene LG si SAMSUNG. Aceste companii lucreaza in mod constant pentru imbunatatirea calitatatii si completarea cu noi optiuni pentru modelele sale. Putini dintre cumparatori nu sunt atrasi de pretul produselor BEKO. Astfel de masinii sunt destul de accesibile si de calitate.

Daca sunteti interesati de cea mai fiabila masina de spalat cu un buget de pana la 650 euro, atentia trebuie acordata firmelor care investesc mai multi bani in productia modelele sale. Acestea sunt companiile - BOSH, GORENJE, SIEMENS, ZANUSSI, KAISER, ELECTROLUX, WHIRLPOOL. Produsele lor sunt echipate cu componente mai bune si mai durabile, software durabil si modern. Aceste masini se disting printr-o gama larga de programe, usurinta de management, o mai buna calitate a spalarii.

Trebuie remarcat faptul ca practic fiecare model al acestor companii-producatoare are propriul designer, care le individualizeaza printre altele. De exemplu, GORENJE - are un sistem tip dus pentru umezirea rufelor, la ELECTROLUX- meniu vocal si panou de control.

Masinile de spalat ale acestor firme servesc de obicei fara probleme 5-6 ani.

Daca nu exista limite de buget pentru achizitionarea unei masini de spalat, puteti acorda atentie modelelor costisitoare AMANA, MIELE, FRIGIDAIRE, AEG. Calitatea acestora a fost testata de multi ani in urma si nu trebuie sa ne indoim de ele acum. Aceste variante sunt porpuse ca cele mai fiabile, durabile si de cea mai buna calitate.

In productia lor este utilizata asamblare manuala si cel mai strict control electronic. Durata de viata a acestui tip de masinii depaseste de obicei 15-20 de ani. Astfel de modele se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de izolare fonica, protectie impotriva scurgerilor, o gama larga de programe si multifunctionalitate. Ele minimizeaza participarea omului la procesul de spalare, lucreaza absolut fara zgomot si nu provoaca probleme de mentenanta.

Gabarite, dimensiuni, tipuri, volume de incarcare: ce sa alegeti

Trebuie reamintit faptul, ca masinile de spalat de dimensiuni mari isi pot permite doar proprietarii de spatii mari. In caz contrar, atunci cand alegeti, luati in considerare in mod clar spatiul disponibil pentru masina de spalat.

Piata moderna ofera o gama larga de masini de spalat de dimensiuni mici, inclusiv asa - numitele masini slime. Trebuie remarcat faptul, ca cei mici pierd in fata marilor "concurenti" doar prin cantitatea de incarcare a rufelor, prin calitatea spalarii nu sunt deloc inferiori acestora. De aceea, adesea acestea sunt optiunea ideala pentru camerele mici.

Exista doua tipuri de incarcare: verticala si orizontala. Printre cumparatori se bucura de popularitate tipul frontal. El va permite sa plasati masina de spalat armonios printre alte articole interioare si sa folositi partea superioara a acestuia ca un blat sau ca un raft suplimentar. Ca avantaje ale incarcarii de sus pot fi atribuite posibilitatii de a adauga rufe sau detergenti chiar si dupa inceperea spalarii. Pentru a face acest lucru, e suficient doar sa deschideti capacul superior.

O atentie deosebita trebuie acordata si cantitatii de incarcare a rufelor. Pentru spalari frecvente si voluminoase, este mai bine sa alegeti versiunea cu cu cea mai mare sarcina posibila.

Atunci cand alegeti o masina de spalat sigura, ar trebui sa tineti cont de clasa consumului de energie, parametrii de stoarcere, zgomot, vibratii. Este mai bine, daca acesti indicatori sunt cat se poate de apropiati de clasa A.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele