Masina de spalat se poate opri cu rezervorul umplut de apa si nu are loc evacuarea apei. Acest lucru se poate datora unui filtru infundat. Cauza poate fi si o pompa uzata. Uneori, masina de spalat evacueaza apa in timpul clatirii, dar acest lucru nu se intampla la stoarcere. Se intampla ca masina de spalat sa functioneze in mod normal doar uneori. Acest lucru se poate datora pompelor deteriorate. Pompele de evacuare reprezinta o constructie destul de complexa si nu pot fi reparate. Astfel de pompe servesc aproximativ 3-5 ani. Iar daca durata de viata le-a expirat, pompa trebuie inlocuita fara ezitare, va fi necesara reparatia masinii de spalat.

Zgomot la stoarcere

Dupa o anumita perioada de functionare, masinile incep sa scoata zgomot puternic la stoarcere. Sunetele pot semana cu a unui avion cu reactie. Daca ati auzit pentru prima data zgomotul extern, opriti imediat spalarea, pentru a evita defectiuni mai complexe. O astfel de problema poate fi data de rulmenti si poate fi identificata de reparatorul de masini de spalat. Acest lucru apare de obicei dupa 4-5 ani de functionare. Din pacate, se poate intampla si mai devreme. Uzura rulmentilor in 5-7 ani este considerata o regula. La deteriorarea prematura a rulmentilor tamburului influenteaza si calitatea materialelor. In mod frecvent producatorii instaleaza rulmenti chinezi sau nu lubrifiaza capacul de inchidere a rulmentului. Acest lucru accelereaza repararea prematura a masinilor. Apa intra in rulment si acesta incepe sa rugineasca. Inlocuirea rulmentilor este un proces foarte complex, prin care masina de spalat este dezasamblata aproape complet. Iar daca exista vre-un rezervor capsulat, acest lucru complica si mai mult repararea masinii de spalat.

Nu se umple cu apa

Mai intai, verificati daca exista o alimentare cu apa a masinii. Asigurati-va ca exista apa rece in conducta de apa si ca robinetul de apa nu este blocat. Verificati daca este inchisa usa masinii de spalat, daca blocarea incuietorii este in regula. Electrovalva sau rezistenta de incalzire defecta este frecvent cauza pentru care masina de spalat nu se alimenteaza cu apa.

Apa nu se incalzeste

O astfel de defectiune apare destul de des. Apropiati mana de usa masinii de spalat. Daca geamul usi se incalzeste peste 15-20 de minute de la inceperea spalarii, rezistenta de incalzire functioneaza. Daca geamul nu se incalzeste, este posibil ca rezistenta de incalzire sa fie arsa. Insa masina nu poate incalzi apa si din alte motive. Multe depind de modelul masinii de spalat. Cel mai frecvent, masina va emite un cod de eroare la activarea de incalzire a apei. Unele modele spala cu rezistenta de incalzire defecta. Uneori, se defecteaza releul de incalzire al apei sau modulul de control, deci aveti nevoie de un tehnician pentru masini de spalat.

Modulul de comanda

Defectarea modulului de comanda este o defectiune foarte neplacuta. Defectiunea apare adesea prin inconstanta retelelor electrice din Bucuresti si printr-un surplus de electronice in masinile de spalat moderne. Caderile de tensiune in timpul functionarii masinii dezactiveaza modulul electronic. Spalarea se opreste pentru un timp. Toti indicatorii se aprind simultan, iar masina nu porneste. Unele modele de masini de spalat continua spalarea la nesfarsita. Afisajul electronic poate indica un cod de eroare. Din pacate, un nou modul electronic costa destul de mult. Depinde de modelul masinii de spalat. Cel mai frecvent, modulul electronic se defecteaza la masinile Ariston si Indesit. In acest caz, modulul este demontat si luat spre constatare. Panourile de control sunt verificate pe tester si reparate. Acest lucru face posibila identificarea corecta a defectiunii si efectuarea unui test complet.

Tamburul nu se roteste

O astfel de defectiune apare adesea atunci cand masina este supraincarcata sau cand cureaua de transmisie a tamburului a fost rupta. Se intampla frecvent modelelor Indesit si Samsung. Masinile de spalat cu unitate directa "Direct Drive" nu sunt afectate de acest lucru. Cu aceasta defectiune, se poate auzi functionarea motorului. Daca motorul nu se aude, iar tamburul masinii nu se invarte, trebuie verificat motorul. Va fi nevoie de o diagnosticare calificata si reparatie a masinii de spalat. De asemenea, tamburul nu se va roti din cauza opririi de alimentare cu tensiune a motorului, a cablului defect din interiorul masinii, al modulului de control defect. Repararea masinilor de spalat in Bucuresti, poate oferi multe service-uri specializate. De asemenea, exista optiunea de reparatie a masinilor de spalat la domiciliu.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele