Daca instalarea prealabila a masinii de spalat putea fi efectuata independent, modelele actuale necesita conectarea corecta a tuturor serviciilor, inclusiv la alimentarea cu apa, canalizare si electricitate. De aceea, se recomanda apelarea unui specialist in domeniu. Nu este un secret faptul ca repararea masinilor de spalat este o necesitate, ca urmare a unei conexiuni incorecte. Prin urmare, reamintim, ca inainte de a instala si a conecta masina de spalat, scoateti toate suruburile de transport.

Dar daca credeti ca stiti de unul singur sa conectati masina de spalat, va sugeram cateva recomandari, ca totul sa fie facut corect. Este necesar sa conectati masina de spalat la apa rece.

Acest principiu e conditionat de cativa factori:

- la toate masinile de spalat exista dispozitive care incalzesc apa la temperatura dorita (iar apa calda din robinet nu are adesea o temperatura constanta);

- apa rece este curata, spre deosebire de cea calda aceasta nu trece prin boiler;

- apa calda este mai dura decat cea rece, ceea ce afecteaza, fara indoiala, calitatea spalarii si a ciclului de viata a masinii de spalat;

- nu toata lumea are incalzitoare de apa menajera, de aceea , a nu uita, ca apa calda in casa pur si simplu nu poate fi, sau aceasta poate fi oprita brusc.

Instalarea masinei de spalat pe nivel - un aspect foarte important si nu trebuie neglijat. Chiar daca nivelul corect este cel pe trei picioruse, ce ating podeaua, nu trebuie sa te bazezi pe aceasta. Masina trebuie sa fie stabila, de asta depinde confortul spalarii. In cazul in care masina sta ferm pe picioruse, atunci veti scapa de zgomotul neplacut si de vibratiile puternice din timpul spalarii.

Urmatoarea etapa, careia trebuie sa i se acorde atentie deosebita, este impamantarea masinii de spalat. Cel mai frecvent, masinile de spalat sunt instalate in bai, mai putin in bucatarii. In acelasi loc exista o multime de obiecte din metal, care conduc perfect electricitate spre pamant: uscatoare pentru prosoape, cada, robinete. Prin urmare, trebuie sa retinem, ca si o mica scurgere de curent in masina de spalat si atingerea simultana a masinii de catre o persoana, de exemplu a robinetului, poate duce la tragedie.

Conectarea masinii de spalat la sistemul de canalizare trebuie executata corect, astfel incat furtunul de evacuare a masinii de spalat sa fie conectat la sistemul de canalizare, la o inaltime de cel putin 60 cm de la podea. In caz contrar, apa poate iesi din masina de spalat, la randul sau masina va adauga continuu apa la nivelul cerut, astfel incat spalarea poate dura incontinuu.

Daca urmati cu atentie sfaturile de mai sus, veti putea fara dificultati si cunostinte speciale sa conectati corect masina de spalat, iar aceasta va functiona mult timp si fara probleme.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele