De obicei, calcarul de pe rezistenta de incalzire a masinii de spalat se formeaza datorita cantitatii mari de saruri de magneziu si calciu dizolvate in apa. Contribuie la acest lucru si apa, care contine particule de rugina.

Din cauza depunerilor calcaroase, conductivitatea termica a metalului se deterioreaza, astfel incat timpul pentru incalzirea apei creste. Aceasta determina o crestere a consumului de energie electrica. In timpul incalzirii apei, sarurile pe care le contine aceasta, sunt descompuse in dioxid de carbon si pe un depozit insolubil. Aceasta depunere reprezinta acest calcar. Sarurile se depun pe rezistenta de incalzire cat si pe piesele care au contact cu apa, si datorita particulelor de rugina ce uzeaza electrovalva, acesta devine inutilizabil si este necesara repararea masinii de spalat. O multime din astfel de particule ajunge in masina de spalat dupa oprirea apei pentru intretinerea preventiva sau repararea unei conducte de apa.

Pentru a elimina calcarul din masina de spalat, se poate folosi 200 g acid citric turnat in cuva masini de spalat. Apoi porniti masina fara rufe la o temperatura de 90-95 grade, executand un ciclu complet. Aceasta procedura trebuie efectuata de cateva ori pe an.

Utilizand acid citric, nu aveti nevoie de Calgon scump. Acest lucru economiseste foarte multi bani. Un pachet de Calgon e suficient pentru o luna, iar acidul citric este mereu rezonabil la pret si e necesar odata la patru luni. Durata medie de viata a rezistentei de incalzire a apei este de 4-5 ani.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele