Pentru inceput rufele sunt sortate dupa colorate si albe. De asemenea, este necesar a se separa una de alta lana, sintetice, bumbac si in. Rufele foarte murdare se spala separat de cele mai putin murdare. La umplerea masinii, nu e necesara o uniformitate exacta. Lucrurile de dimensiuni si texturi usor diferite vor crea o greutate neuniforma. Ca urmare, rufele se vor amesteca mai bine in masina, iar calitatea spalarii va fi mai mare. Fetele de perna si cearceafurile de pilota sunt intoarse pe dos, de prin colturile acestora este indepartat gunoiul. Inainte de spalare, trebuie sa scoateti din buzunare orice continut posibil. De exemplu, bancnotele de bani spalate accidental pot deveni nefolositoare. Dulciurile, guma de mestecat, cheile, pot deteriora foarte mult hainele.

Intotdeauna e necesar sa dezasamblati acele de siguranta si butoanele, iar de pe perdele si draperii sa indepartati inelele din otel. Nasturii se descheie, iar fermoarele mai bine sa fie inchise. Curelele se separa si se scot. Hainele plusate sunt intoarse cu partea de plus in interior. Tricotajele, ciorapii si sosetele, de asemenea intoarse pe dos.

Nuante de functionare ale masinilor de spalat

Functionarea masinii de spalat se bazeaza pe principiul rotirii tamburului, acesta contine lucruri care sunt spalate in apa cu detergenti. Prin urmare, in masina de spalat trebuie puse lucruri de aceeasi dimensiune si volum, pentru a evita dezechilibru, ce duce la uzura rapida a pieselor masinii si la un zgomot puternic. Acest lucru afecteaza calitatea spalarii. Dezechilibrul este deosebit de grav in timpul centrifugarii, cand centrifuga se roteste foarte repede iar impactul negativ e in crestere.

E necesar sa utilizati in mod regulat mijloace de protectie a rezistentei de incalzire ale masinii de spalat de depuneri. In unele cazuri, cel putin o data pe an, este necesara indepartarea depunerile formate prin mijloace speciale.

Nasturii de imbracaminte trebuie sa fie foarte bine cusuti, iar rufele sa nu contina obiecte straine. Aceasta va proteja pompa de evacuare a apei de infundare.

Pentru ca masina de spalat sa dureze mai mult, nu trebuie supraincarcata. Este mai bine sa o umpleti cu 10-20 procente mai putin decat sarcina normala.

Nu se recomanda folosirea frecventa a stoarcerii hainelor spalate la viteze mari. Datorita vitezei mari de rotatie, lucrurile delicate din matase si lana pot suferi. Pentru acestea sunt suficiente 500 de rotatii. 1000 de rotatii sunt suficiente pentru stoarcerea rufelor. Viteza prea mare de centrifugare poate duce la uzura prematura a pieselor, va trebui sa reparati masina de spalat.

Dupa spalare trebuie sa stergeti tamburul, garnitura de cauciuc si caseta pentru detergent. Pentru a permite masinii de spalat sa se usuce complet, ar trebui sa fie lasata usa hubloului deschisa o perioada de timp.

Conectarea masinii de spalat la sursa de alimentare cu apa

Masina de spalat este conectata la o teava rece a unei conducte de apa obisnuite, unde sunt conectate robinetele de dus si chiuvete. Pe reteaua masinii intotdeauna exista un robinet, acest lucru va va permite sa inchideti separat masina de spalat. De asemenea, este necesar un filtru pentru tratarea apei dure, astfel echipamentul va dura mai mult, iar reparatia masinii de spalat nu va fi necesara in curand. Exista diverse filtre speciale pentru masinile de spalat automate pentru dedurizarea apei.

La finalizarea spalarii, este mai bine sa inchideti robinetul de apa. Daca acest lucru nu se va face, masina de spalat va ramane sub presiunea apei de la robinet. Iar la defectarea supapei din interiorul masinii, poate aparea scurgeri de apa.

Racordarea masinii de spalat la canalizare

Pentru a evacua apa, masina de spalat trebuie racordata la canalizare. Cea mai simpla metoda implica introducerea furtunului masinii in timpul spalarii in toaleta, chiuveta sau cada. In acest caz, furtunul se ridica la aproximativ 50 cm de podea si se fixeaza cu atentie. Conectarea permanenta a masinii de spalat la canalizare va fi mult mai sigura. Va fi necesara o scurgere in conducta de canalizare si un racord pentru masina. Furtunul de evacuare trebuie sa intre in sistemul de canalizare la cel putin 60 cm de inaltimea podelei. Astfel veti obtine un fel de sifon. Acesta protejeaza masina de spalat si camera de mirosul de canalizare. Exista sifoane speciale pentru masini, acestea sunt foarte usor de utilizat. Furtunul trebuie foarte bine fixat, incat sa nu fie zmuls sub presiune. La masinile de spalat automate exista sisteme de fixare pentru furtunul de scurgere, acesta este atasat pe partea din spate a masini de spalat.

Racordarea masinii de spalat la reteaua electrica

Daca in casa exista o cablare veche, este mai bine sa fixati un nou cablu, cu o sectiune transversala de 2,5 mm. Conductati, de preferinta, direct dinspre panoul electric. Priza este instalata intr-un loc vizibil, deasupra masinii de spalat, atunci va fi convenabil sa o puneti si sa o scoateti. Priza trebuie sa fie etansa si sa aiba impamantare. Un tehnician in instalatii electrice va putea racorda corect masina de spalat. Adresandu-va specialistilor, va veti proteja atat pe dvs. cat si pe cei dragi.

Instalarea masinii de spalat

Ramane sa instalati si sa pregatiti masina de spalat pentru functionare. Masina se aseaza pe o podea solida si sigura. Masina trebuie sa stea strict pe orizontala, ceea ce va reduce vibratiile si va contribui la functionarea corecta a masinii. Orizontalitatea necesara, poate fi realizata cu ajutorul picioruselor reglabile incorporate in partea inferioara a masinii de spalat. In timpul instalarii pe suprafata masinii se pune o nivela si apoi se regleaza piciorusele. Trebuie sa va asigurati ca masina sta fixa. Apoi scoateti bolturile de transportare, cu care a fost fixat tamburul. Bolturile sunt instalate in fabrica producatoare pentru a preveni deteriorarea masinii pe timpul transportarii. Acestea pot fi desurubate pe partea din spate a masinii de spalat.


Suna-ne acum!

0785-651-089

Repararea urgenta a masinilor de spalat

Suna-ne acum!

0785-651-089

gorenje whirlpool zanussi lg samsung indesit electrolux candy daewoo bosch ariston hotpoint beko arctic siemens miele